Medicii trag semnal de alarmă: să nu mai consumi aceste alimente după 30 de ani

Ritmul metabolismului devine mai lent după 30 de ani, iar kilogramele pe care înainte le eliminai foarte ușor vor persista o perioadă mai îndelungată de timp.

1. Dulciurile

Pe măsură ce metabolismul încetinește, la fel se întâmplă și cu abilitatea organismului de a prelucra zahărul. Caloriile în plus provenite din dulciuri vor fi depozitate în zona șoldurilor, a stomacului și a coapselor. Excesul de zahăr contribuie la declanșarea rezistenței la insulină și afectează negativ fertilitatea. De asemenea, zahărul accentuează ridurile și favorizează lăsarea pielii.

2. Îndulcitorii artificiali

Creează o stare de confuzie la nivelul organismului deoarece caloriile anticipate nu sunt primite, iar reglarea apetitului va fi deficitară. Îndulcitorii artificiali sunt asociați cu un risc crescut de cancer, iar consumul frecvent crește nivelul glicemiei, precum și riscul de diabet de tip 2, afecțiuni cardiovasculare și sindrom metabolic.

3. Băuturile alcoolice

Conțin multe calorii, iar abilitatea organismului de a le arde este în scădere, așa că ar fi cazul să le consumi mai rar pentru a te menține în formă. Alcoolul favorizează insomnia și intensifică poftele alimentare.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *